Ensimmäinen kosketukseni median kanssa ovat varmaankin olleet lastenohjelmat. Varsinkin viikonloppuisin heräsin aina aikaisin jotta olin varmasti telkkarin ääressä kun aamun lastenohjelmat alkavat ja Pikku Kakkonen oli ehdoton suosikkini arkipäivisin. Tykkäsin opettavaisista ohjelmista ja varsinkin kaikki lasten konserttitaltioinnit ja musaohjelmat saivat olohuoneessakin tanssimaan laulujen mukana. Televisiota olen siis käyttänyt varsin pienestä pitäen. Nykyäänkin viihdekäytön lisäksi katson myös asiaohjelmia ja esimerkiksi yo-kirjoituksia varten etsin nauhoituksista saksan kielen opetusohjelmia ja käytin niitä apuna harjoittelussa.

p2-normal.jpg

Ensimmäisen puhelimeni sain ala-asteen puolivälissä, mutta se oli sellainen perinteinen yksinkertainen Nokia, jolla lähinnä soiteltiin vanhemmille, että menen koulun jälkeen kylään jollekin kaverille. Siitä ovat luurit sitten vaihtuneet kameran sisältäviksi, kosketusnäytöllisiksi ja nykyään minullakin on älypuhelin. Sillä hoituvat todella nopeasti Facebook-päivitykset, sähköpostin tarkastamiset, bussaikataulun katsomiset, ja jopa sanakirjaa voin käyttää puhelimen kautta. Uskoisin, että jos joutuisin lennossa vaihtamaan takaisin ensimmäiseen puhelimeeni, voisi hyvin erilaisiin (ja rajallisiin) käyttömahdollisuuksiin tottumiseen mennä jonkin aikaa.

nokia1100-normal.jpg   samsung-normal.jpg

Olen oppinut vasta ala-asteella käyttämään tietokonetta ja pikkuhiljaa peruskoulun aikana opin internetin käytön sujuvasti. Aluksi tietokone oli minulla pitkälti vain oppimiskäytössä Opit-sivustolla, jota alaluokilla varsinkin käytettiin aktiivisesti. Yläasteen ja lukion aikana tuli sitten mm. Facebook ja Instagram ja nykyään sosiaalinen media on osa ihan päivittäistä elämää. Älypuhelin on jossain määrin korvannut minulla myös tietokoneen käyttöä, sillä kaikki tarvittavat sovellukset saa ladattua siihen.

Mielestäni erilaiset mediat ovat olleet positiivinen osa kasvamistani ja oppimistani. Tv-ohjelmat, internet-sivustot ja lehdet tarjoavat päivittäin uutta ja melko helposti saatavilla olevaa tietoa ja niiden kirjo on niin laaja, että luultavasti jokaiselle löytyy jotakin.